Боуен терапия

Холистична терапия, която привежда организма в равновесие, настройва тялото да се самолекува и се различава от всичко досега, познато на официалната медицина. Тя е всепризната в целия свят. Гениалността на Том Боуен, създателят на тази терапия, се състои в откритието му, че при дълбоко и цялостно отпускане на тялото се задейства способността му да се справя само с всякакви състояния извън нормата. При Боуен® тялото не бива насилвано да приема външна команда; ние просто изпращаме точните съобщения, за да може организмът да започне процеса на „реформатиране” на системата и нейното връщане към първоначалната матрица. Ние просто казваме на тялото да предприеме нужните стъпки и започне лечение според собствените си рамки, ритъм и време, необходимо за процеса на възстановяване. Сесията започва с лягане по корем. Извършват се серии от движения (различен брой във всяка серия) и между тях – паузи от по 2-3 минути най-често. Тези паузи са много важни и са необходими на тялото да обработи информацията, получена чрез движенията, преди да се направят следващите. По време на паузата вълните, които са пуснати с движенията започват да циркулират в цялото тяло и да балансират на всички нива – физическо, емоционално, ментално, енергийно. Чувствителните хора усещат това вътрешно движение и то при всеки е различно – за някои е чувство за затопляне, за други – вибрация, трети – мравучкане и много други. При всички, обаче, е много приятно, стига да си позволят да се отпуснат.

Състояния, които много добре се повлияват с боуен терапия:

  • мускулно-скелетни и ставни проблеми – замръзнало рамо, болки в гърба и кръста, болки във врата, плексит, гръбначни изкривявания, болки от пренапрежение;
  • дисбаланс и проблеми на вътрешните органи – главоболие и мигренни състояния, проблеми с бъбреците, дихателни проблеми, стомашно-чревни разстройства;
  • хормонални дисфункции – пред и постменструален синдром, емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, паник атаки;
  • функционални състояния при бебета и деца – колики, рефлукс, хиперактивност, нощно напикаване;
  • … и много други!

Лечебният масаж е комбинация от различни масажни похвати и техники предназначени за облекчаване на болката, възобновяване на енергията, тонизиране и релаксация. Подходящ е за хора със специфични оплаквания. Подпомага отпускането на мускулите, премахва схващането, облекчава болките в гърба, врата, главоболието и кръста. Съчетава техники от дълбокотъканен и периостален масаж.

Антицелулитният масаж дренира тъканите, стимулира метаболизма и отделянето на токсините от тялото. Циркулацията на кръвта и лимфата се усилват. Съчетава в себе си лимфодренаж, наблягане на проблемните зони с вендузи.

Leave a reply